Categories: Новости

“Рожденной” за неделю до тендера “прокладке” дали 18 млн на археологический музей

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» 7 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Науково-практичний центр реконструкції історичного середовища» на виконання комплексу досліджень та наукової обробки археологічних знахідок для створення підземного археологічного музею на Поштовій площі м. Києва в складі об’єкту «Реконструкція транспортної розв’язки на Поштовій площі м. Києва». Вартість угоди склала 17,81 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», пишуть “Наші гроші”.

Кошти виділено на проведення дослідних робіт, у тому числі радіовуглеродний аналіз зразків, а також 3-Д сканування, фото- і відео фіксацію розкопок. Творча частина передбачає написання концепції майбутнього музею і ескізний проект експозиції.

Очікувана вартість торгів становали 18,00 млн грн. І всі три учасники торгів зробили заявки лише на піввідсотка менші від очікуваної вартості.

ТОВ «Науково-практичний центр реконструкції історичного середовища» засновано у липні цього року, за тиждень до оголошення тендеру. Засновником фірми зі статутним капіталом 5 тис грн. є Костянтин Леонідович Роєнко з міста Буча Київської області. У відкритих джерелах немає даних про археолога з таким ПІБ.

Таке ж ПІБ мав керівник ТОВ «Науково-практичний центр «Віче». Співзасновником цієї фірми є ТОВ «Проектне бюро «Юран» Валерія Нечитайло, який у 2006 році балотувався до парламенту по списку «Партії політики Путіна».

Також у тендері брали участь ТОВ «Бюро науково-технічної експертизи «Арт-Лаб» і ТОВ «Лабораторія неруйнівних методів дослідження».

Кінцевими бенефіціарами «Арт-лабу» є Ольга Сагайдак і Яна Понамарчук. Сагайдак відома як керівник галереї «Естамп», чиїм власником є Володимир Федчишин, якого називають експертом по антикваріату.

«Лабораторія неруйнівних методів дослідження» створена наприкінці 2105 року Олексієм Іващенко, Андрієм Кадуном і Леонідом Криницьким.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Recent Posts

Правоохоронці затримали вугільного бізнесмена Кропачова

Працівники Державного бюро розслідувань та Національна поліція затримали фактичного власника ТОВ "Краснолиманське", що входить до групи компаній ТОВ "Укрдонінвест" Віталія…

4 дней ago

Кто унаследовал коррупционные схемы Артема Шило

После увольнения из СБУ офицера Артема Шило, которого подозревают в махинациях на 117 млн грн, отечественному бизнесу жить легче не…

5 дней ago

Вымогательство, рейдерство и откаты

Как бывший глава СБУ Харьковской области Андрей Носач помог построить схемы для Артема Шило

2 недель ago

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним…

4 недель ago

МФО, картки та споживчі кредити: порівняння та переваги

Багато МФО пропонують гнучкі умови кредитування, дозволяючи позичальникам вибирати суму та термін кредиту в залежності від їх потреб, як це…

4 недель ago

Крадії та наркоторговці під вивіскою «Експрес-Т» , – ЗМІ

Компанія, що займається примусовою евакуацією автомобілів, здійснює послуги таксі та перевезень «Експрес-Т» може бути причетна до доставки наркотичних речовин та…

4 недель ago