Categories: Новости

На Луганщине фирме перевели 700 тыс. за ремонт, который уже сделали жители

Військово-цивільна адміністрація селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Луганської області перерахувала ТОВ «Олвіст-ЛТД» 719 тис грн за капітальний ремонт житлового будинку, який не був відремонтований. Про це свідчить ухвала Сєвєродонецького міського суду від 19 жовтня, пишуть “Наші гроші”.

За даними слідства, у листопаді 2015 року Військово-цивільна адміністрація вказаних населених пунктів замовила в «Олвіст-ЛТД» ремонт покрівлі та заміну віконних і дверних блоків у житловому будинку по вул. Театральна, 17 в селищі Новотошківське на суму 719 тис грн, а у ТОВ «Лугбудтехнагляд» – технагляд за ходом та результатами ремонту у цьому будинку за 11,8 тис грн.

На початку грудня сторони підписали акти виконаних робіт, після чого Військово-цивільна адміністрація перерахувала двом фірмам кошти, хоча капітальний ремонт не був виконаний.

Кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем в особливо великих розмірах) було відкрито 25 грудня, через 20 днів після підписання актів виконаних робіт. І тільки 29 грудня у селище завезли віконні та дверні блоки.

Більше того, як з’ясувало слідство, місцеві мешканці частково самі зробили ремонт у квітні-вересні 2015 року, тобто до того, як адміністрація селища найняла «Олвіст-ЛТД». Зокрема, жителі самостійно відремонтували покрівлю, використовуючи будівельні матеріали, які надходили від Представництва Норвезької ради у справах біженців України.

Крім того, слідство встановило, що у договорі, укладеному між адміністрацією та «Олвіст-ЛТД», проектно-кошторисній документації та в актах виконаних робіт підпис виконав не генеральний директор «Олвіст-ЛТД», а інша особа.

19 жовтня суд надав слідчому управління Національної поліції у Луганській області доступ до договорів між Військово-цивільною адміністраціє, «Олвіст-ЛТД» та «Лугбудтехнагляд», які знаходяться в адміністрації, а також до оригіналу реєстраційної справи «Олвіст-ЛТД». Раніше суд надавав слідчим доступ до супровідних документів щодо договору про ремонт будинку у селищі Новотошківське.

Засновником та директором сєверодонецького ТОВ «Олвіст-ЛТД» зі статутним фондом у 50 млн грн є Ігор Князь. У 2015 році він балотувався до Сєвєродонецької міськради від «Опозиційного блоку», але не пройшов. У 2013-2015 рр власником та керівником фірми був Олександр Урядов.

Засновник та керівник сєверодонецького ТОВ «Лугбудтехнагляд» – дончанин Олександр Максимчук.

Селище Новотошківське в зоні АТО перебуває під контролем української армії.

Напечатать
Татьяна Дубровская
«ОЛИГАРХ»

Recent Posts

Правоохоронці затримали вугільного бізнесмена Кропачова

Працівники Державного бюро розслідувань та Національна поліція затримали фактичного власника ТОВ "Краснолиманське", що входить до групи компаній ТОВ "Укрдонінвест" Віталія…

22 часов ago

Кто унаследовал коррупционные схемы Артема Шило

После увольнения из СБУ офицера Артема Шило, которого подозревают в махинациях на 117 млн грн, отечественному бизнесу жить легче не…

2 дней ago

Вымогательство, рейдерство и откаты

Как бывший глава СБУ Харьковской области Андрей Носач помог построить схемы для Артема Шило

1 неделя ago

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним…

3 недель ago

МФО, картки та споживчі кредити: порівняння та переваги

Багато МФО пропонують гнучкі умови кредитування, дозволяючи позичальникам вибирати суму та термін кредиту в залежності від їх потреб, як це…

4 недель ago

Крадії та наркоторговці під вивіскою «Експрес-Т» , – ЗМІ

Компанія, що займається примусовою евакуацією автомобілів, здійснює послуги таксі та перевезень «Експрес-Т» може бути причетна до доставки наркотичних речовин та…

4 недель ago