Мнения

Владимир Фесенко: “Продолжение следует. И возможно, не только по Гладковским”

Вчора з’явилась інформація про відновлення справи проти батька і сина Гладковських. На фоні інших гучних подій вона не стала дуже резонансною.

Йдеться, наскільки я розумію, про відновлення колись гучної справи по «Укроборонпрому», яку ведуть САП і НАБУ. Але різні джерела подейкують, що у справи Гладковських (Свинарчуків) може бути і інше продовження, як мінімум два відгалуження – «Лєнкузня» (схеми з ремонтуванням кораблів і двигунів кораблів для нашого флоту), а це вже потенційний вихід на Порошенка (як власника цього підприємства); компанія «Богдан Моторс», яка за деякими повідомленнями виробляла і постачала у війська неякісні машини за завищеною ціною (були повідомлення у ЗМІ, що ціна на ці машини була завищеною на 66 відсотків; 335 таких машин пішло у війська). Так що, далі буде. І можливо не тільки по Гладковських. Але це вже залежить від ефективності розслідувань правоохоронців.

В цьому контексті ще один цікавий сюжет. Ще у 2015 році був прийнятий закон про зміни до Кримінального кодексу, які б дозволили притягнення до відповідальності за постачання неякісного обладнання і озброєння для Збройних сил України та правоохоронних органів. Але Президент Порошенко його не підписав, почалася бюрократично-політична тяганина. У 2016 році парламент повторно прийняв цей закон з пропозиціями керівника держави. Проте ще три роки (!) ухвалений закон не підписувався головою Верховної Ради. Це про повагу до процедур. Парубій поставив свій підпис повторно тільки 7 червня 2019 року (вже після президентських виборів). Конспірологи можуть висловлювати різні припущення з цього приводу (в чиїх це було інтересах). Але у мене інше питання – чи буде цей закон застосований на практиці?

Джерело: Фейсбук автора

Напечатать

Владимир Фесенко

Политолог

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.