Categories: Новости

Семья члена Высшего совета юстиции “забыла” задекларировать роскошный дом

Дружина члена Вищої ради юстиції Нінель Нежура є власницею будинку м в центрі Бориспіля під Києвом, вартість якого складає близько 5 млн грн. Але цей будинок не потрапив до декларації про доходи судді. Про це повідомляє проект «АвтоМайдану» Prosud, пишуть “Наші гроші”.

У 2014 році Вадим Нежура працював суддею апеляційного суду м. Києва і в декларації про доходи вказав 234 тис заробітку. В 2015 році, вже після обрання членом ВРЮ, його заробіток виріс до 270 тис грн.

Його дружина в 2014 році заробила 247 тис грн, а наступного 360 тис грн. Майже всі кошти склав дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності. Нінель Нежура зареєстрована приватним підприємцем, з її сторінки в Facebook відомо, що вона є сертифікованим коучем ICF, автором книг та тренінгів.

У квітні 2016р. Нінель Нежура зареєструвала за собою право власності на будинок площею 484 кв м в самому центрі Борисполя. На даний момент ця нерухомість може коштувати близько $200тис., або майже 5 млн грн. В декларації цей будинок вказаний як такий, що перебуває в стані будівництва. Хоча декларація про готовність даного об’єкта до експлуатації (серія та номер: КС18212094474) була видана ще в кінці 2012 року. А значить, з правової точки зору цей будинок вже не є недобудовою.

Дружина члена ВРЮ їздить на автомобілі Mitsubishi Outlander 2400 куб см. 2009 року випуску. На банківських рахунках на кінець 2015 року в неї було 339 тис грн.

У власності Нінель Нежури в 2014 році було дві земельні ділянки площею 1000 кв м та 560 кв м, недобудова невідомої площі, три квартири площею 43 кв м, 67кв м та 154 кв м, гараж на 20 кв м.

У 2015 році вона стала власницею ще двох квартир, перша має площу 73 кв м. А друга квартира має площу 120 кв м і знаходиться вона в елітній новобудові ЖК «Riviera Riverside» в 50 метрах від Дніпра в Києві з приватною гаванню для яхт.

Станом на сьогодні подібні апартаменти (без ремонту після будівельників) коштують близько $285 тис. або більше 7 млн грн. Хоча Нінель Нежура отримала свідоцтво про власність на цю квартиру ще в 2012 році, до декларації нерухомість внесли тільки минулого року.

Нагадаємо, 30 вересня 2016 року вступила в силу судова реформа. Відтепер усі повноваження щодо призначення, просування по кар’єрі, покарання та звільнення суддів буде вирішувати Вища рада юстиції, яка трансформується у Вищу раду правосуддя.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Recent Posts

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним…

5 дней ago

МФО, картки та споживчі кредити: порівняння та переваги

Багато МФО пропонують гнучкі умови кредитування, дозволяючи позичальникам вибирати суму та термін кредиту в залежності від їх потреб, як це…

7 дней ago

Крадії та наркоторговці під вивіскою «Експрес-Т» , – ЗМІ

Компанія, що займається примусовою евакуацією автомобілів, здійснює послуги таксі та перевезень «Експрес-Т» може бути причетна до доставки наркотичних речовин та…

1 неделя ago

Теплові схеми під «кришею» Терехова

Отримавши ще від в.о. мера важілі управління одним з найбільш доходних комунальних підприємств Харькова, Скопенко одразу почав «покращувати його фінансовий…

3 недель ago

Військовий закликав Порошенка-молодшого долучитися до сил ППО, а не ховатися в Лондоні

Замість співати в закордонних нічних клубах російський реп, син народного депутата Петра Порошенка міг би захищати Українське небо, збиваючи "Шахеди"…

1 месяц ago

Фелікс Черток сховався за ребе

Навіщо партнер Вадима Єрмолаєва, якого підозрюють у фінансуванні російських окупантів, «поділився» алкогольним дистриб’ютором «Торговий Дім АВ» з головою Ради Федерації…

2 месяцы ago