Categories: Новости

Беглый экс-депутат переписал киевскую квартиру на тетю своего следователя, – СМИ

У серпні 2016 року екс-депутат Луганської облради від Партії регіонів Арсен Клінчаєв, якого звинувачують у замаху на територіальну цілісність держави і підготовку захоплення адмінбудівель у Луганську, подарував щонайменше одну свою київську квартиру Лілії Тертичній. Про це свідчать дані Держреєстру речових прав на нерухоме майно, пишуть Наші гроші.

У серпні 2016 року Лілія Тертична за договором дарування отримала від Арсена Клінчаєва двокімнатну квартиру у Києві площею 44 кв м. яка знаходиться на вул. Кіквідзе 13,а. Подібні квартири продаються за $50 тис.

За інформацією блогера Всеволода Філімоненка, Лілія Тертична є тіткою слідчого СБУ, який розслідував кримінальне провадження відносно Арсена Клінчаєва. Щоправда Філімоненко не вказує його прізвище.

Як повідомляла СБУ у відповідь на запит виданні «Четвертая власть», у серпні 2016 року (саме напередодні Тертична отримала у подарунок квартиру), підслідний Клінчаєв зміг залишити Україну і виїхати до Росії. Сталося це через те, що у Клінчаєва скінчився термін дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, а новий йому не продовжили. За даними Філімолненко, саме за таку послугу слідчого його родичка отримала нерухомість.

4 серпня 2016 року, тобто у день отримання квартири на вул. Кіквідзе 13,а, Лілія Тертична за договорами дарування стала власницею ще трьох квартир у Києві: на вул. Кіквідзе, 30 (38 кв м), на проспекті Перемоги, 7б (29 кв м) та на вул. професора Підвисоцького,18 (45 кв м), які разом можуть коштувати $150 тис.

За даними Філімоменко, ці три квартири раніше теж належали Клінчаєву, але наразі відповідна інформація відсутня у майновому реєстрі.

Нагадаємо, що депутата Луганської облради від Партії регіонів Арсена Клінчаєва було затримано у 2014 році. Його справу було направлено до Шевченківського райсуду Києва, який направив її до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності. Апеляційний суд перенаправив справу до Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ, який передав її в Межівський районний суд Дніпропетровської області.

Межівський суд повернув справу в Генпрокуратуру, яка подала апеляційну скаргу на таке рішення. Сталося це влітку 2016 року. Саме в цей час у Клінчаєва скінчився домашній арешт, його не продовжили і він зміг залишити Україну.

Лише у грудні 2016 року Клінчаєва було оголошено в розшук і Шевченківський районний суд Києва видав ордер на його затримання і арешт.

За даними матеріалів справи, у березі 2014 року біля Луганської ОДА Клінчаєв публічно закликав громадян до силового розгону активістів Майдану і до федеративного устрою України. За даними судово-лінгвістичної експертизи, слова екс-депутата є закликом до вчинення насильницьких дій і зміни територіального устрою України. Клінчаєву інкримінується також захоплення будівлі Луганської ОДА.

Напечатать
Татьяна Дубровская
«ОЛИГАРХ»

Recent Posts

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним…

2 недель ago

МФО, картки та споживчі кредити: порівняння та переваги

Багато МФО пропонують гнучкі умови кредитування, дозволяючи позичальникам вибирати суму та термін кредиту в залежності від їх потреб, як це…

2 недель ago

Крадії та наркоторговці під вивіскою «Експрес-Т» , – ЗМІ

Компанія, що займається примусовою евакуацією автомобілів, здійснює послуги таксі та перевезень «Експрес-Т» може бути причетна до доставки наркотичних речовин та…

2 недель ago

Теплові схеми під «кришею» Терехова

Отримавши ще від в.о. мера важілі управління одним з найбільш доходних комунальних підприємств Харькова, Скопенко одразу почав «покращувати його фінансовий…

3 недель ago

Військовий закликав Порошенка-молодшого долучитися до сил ППО, а не ховатися в Лондоні

Замість співати в закордонних нічних клубах російський реп, син народного депутата Петра Порошенка міг би захищати Українське небо, збиваючи "Шахеди"…

2 месяцы ago

Фелікс Черток сховався за ребе

Навіщо партнер Вадима Єрмолаєва, якого підозрюють у фінансуванні російських окупантів, «поділився» алкогольним дистриб’ютором «Торговий Дім АВ» з головою Ради Федерації…

2 месяцы ago