Categories: Мнения

Владимир Бойко: “Явление Шепелева – удар не только по Тимошенко, но и по Луценко”

Як повідомило Інтернет-видання «Страна.ua», 8 лютого 2018 року в Києві був затриманий колишній народний депутат від «Блоку Юлії Тимошенко» Олександр Шепелев.

Шепелев – постать легендарна. Переконаний «обнальщик», професійний злодій і видатний шахрай він став однією з жертв злочинного режиму Януковича. У 2012 році Шепелев збіг за кордон, взявши приклад з ще одного активіста БЮТ Арсена Авакова. Але, на відміну від Авакова, Шепелев таки був екстрадований з Угорщини в Україну, де його обвинувачували в причетності до розкрадання коштів «Родовід Банку на суму понад 220млн. грн., організації разом з Павлом Борульком розкрадання коштів, виділених Нацбанком на рефінансування, у сумі 315 млн. грн. і замаху на вбивство колишнього акціонера «Родовід Банку» Сергія Дядечка.

Екстрадиція відбулась у березні 2014 року, коли злочинний режим був повалений і на волю з Качанівської колонії вийшла покровителька Шепелева, під «дахом» якої він крутив свої оборудки. Тож нема нічого дивного, що 6 липня 2014 року Шепелев втік з-під варти з лікарні швидкої допомоги й невдовзі опинився в Росії.

І ось тепер Шепелев затриманий у Києві, де йому, очевидно, абсолютно нема чого робити й куди він ну ніяк не міг потрапити з-за кордону хоча б тому, що внесений у базу даних українських прикордонників як людина, що перебуває в міжнародному розшуку.

Родзинка цієї історії полягає в тому, що про майбутнє затримання Шепелева було відомо ще наприкінці січня 2018 року – про це, зокрема, писалось на сайті «ОРД». Як стверджували джерела «ОРД», Шепелев за домовленістю між Путіним і Порошенком був таємно доставлений у Чернігівський слідчий ізолятор з тим, щоби пізніше імітувати його затримання в Києві:

Причина цих підкилимних домовленостей зрозуміла: Шепелев у ході наступної кампанії по виборах президента України може розповісти дуже багато цікавого про пані Тимошенко та джерела її статків. Але є нюанс, який, здається, не врахували на Банковій. Шепелев може також розповісти багато цікавого й про нинішнього генерального, прости господи, прокурора, оскільки є підстави припускати, що саме Шепелев свого часу замовив вбивство полковника міліції Єрохіна.

Єрохін був відомим фахівцем з відкриття конвертаційних центрів, у бутність роботи в УБОЗ Донецької області обслуговував у 2004 році виборчий штаб кандидата в президенти Януковича, переводив у готівку гроші, які на його фіктивні фірми в Макіївці переганяв тодішній віце-прем’єр міністр Андрій Клюєв, і був фактичним тримачем «чорної каси» виборчого штабу.

Але в 2005 році Єрохін став довіреною особою міністра внутрішніх справ Юрія Луценка й продовжив свою діяльність вже в інтересах «польового командира Майдану». Одначе дорогу дуету Луценко-Єрохін перейшов Шепелев, який займався тим же ж самим. Луценко та Єрохін стали шантажувати Шепелева й вимагати з нього гроші. Урешті-решт Єрохін був вбитий співробітником податкової міліції на замовлення, як стверджують злі язики, саме Шепелева, а в ході розслідування вбивства сплили ну дуже цікаві подробиці того, чим займається міністр внутрішніх справ Луценко.

Тому сама по собі поява Шепелева в публічному просторі – це нищівний удар не тільки по Тимошенко, але й по генеральному, прости господи, прокурору, оскільки тепер з’явився інформаційний привід розібратись, на які кошти Луценко придбав дві елітні квартири в «Царському селі» столиці по вулиці Старонаводницькій, маєток під Києвом і пристрастився до відпочинку на Сейшелах.

Источник: Фейсбук автора

Напечатать

Владимир Бойко

журналист

«ОЛИГАРХ»

Recent Posts

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним…

4 дней ago

МФО, картки та споживчі кредити: порівняння та переваги

Багато МФО пропонують гнучкі умови кредитування, дозволяючи позичальникам вибирати суму та термін кредиту в залежності від їх потреб, як це…

6 дней ago

Крадії та наркоторговці під вивіскою «Експрес-Т» , – ЗМІ

Компанія, що займається примусовою евакуацією автомобілів, здійснює послуги таксі та перевезень «Експрес-Т» може бути причетна до доставки наркотичних речовин та…

1 неделя ago

Теплові схеми під «кришею» Терехова

Отримавши ще від в.о. мера важілі управління одним з найбільш доходних комунальних підприємств Харькова, Скопенко одразу почав «покращувати його фінансовий…

2 недель ago

Військовий закликав Порошенка-молодшого долучитися до сил ППО, а не ховатися в Лондоні

Замість співати в закордонних нічних клубах російський реп, син народного депутата Петра Порошенка міг би захищати Українське небо, збиваючи "Шахеди"…

1 месяц ago

Фелікс Черток сховався за ребе

Навіщо партнер Вадима Єрмолаєва, якого підозрюють у фінансуванні російських окупантів, «поділився» алкогольним дистриб’ютором «Торговий Дім АВ» з головою Ради Федерації…

2 месяцы ago