Мнения

Владимир Бойко: “Война, которую ведет Грицак с Семочко, требует немалых средств”

Війна, яку веде голова Служби безпеки України Василь Грицак зі своїм колишнім підлеглим Сергієм Семочком за місце під сонцем (Семочко, вступивши в змову з заступником генпрокурора Євгенієм Єніним, зміг переконати Арбітра Нації призначити Єніна керівником Служби зовнішньої розвідки, а Семочка – головою СБУ замість Грицака), потребує чималих коштів.

Замовлення журналістських розслідувань про статки та російське громадянство дружини Семочка, організація мітингів протесту з вимогою звільнити Семочка та робота професійних «громадських активістів» – речі недешеві.

Копирсаючись у Єдиному державному реєстрі судових рішень, мені вдалось знайти джерело доходів, з яких Грицак бере гроші на боротьбу зі своїм братом по розуму. Виявляється, голова СБУ став обслуговувати недобросовісних позичальників, які не хочуть повертати банкам кредити.

За допомогою СБУ тепер можна повернути лише 30% позиченої суми – для цього слідчі СБУ приходять у банк і вилучають всі оригінали документів, які свідчать про видачу кредиту. А без оригіналів жоден суд не задовольнить позов кредитора про стягнення з боржника простроченої заборгованості.

Першим, кого Грицак обслужив на новою «схемою», став народний депутат України від «Радикальної партії Олега Ляшка» Сергій Скуратовський, якому голова СБУ допоміг на суму в 230 млн. грн. Подробиці того, як Василь Сергійовича обслуговує політиків радикальної орієнтації, викладені на моєму сайті з романтичною назвою «Хроніки Українських Йолопів».



Источник: Фейсбук автора

Напечатать

Владимир Бойко

журналист

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.