Categories: Мнения

Владимир Бойко: “Народ удивляется, как быстро генпрокурор переобулся в воздухе”

Народ дивується, як швидко генеральний, прости господи, прокурор перевзувся в повітрі:

лише наприкінці березня 2019 року Юрій Віталійович бився в істериках, довідавшись, що його домашній прокурор Костянтин Кулик виписав підозри найближчому оточенню Порошенка – екс-главі АП Борису Ложкіну, колишній голові НБУ Валерії Гонтаревій, заступнику глави АП Олексію Філатову та президентському «гаманцю» Костянтину Стеценку.

Лише в квітні 2019 року Юрій Віталійович розганяв слідче управління та прокурорський відділ Генпрокуратури, які займались розслідуванням «400-ї справи» щодо високопосадовців, та звільняв з посад прокурорів-бунтівників, які посміли запідозрити Гонтареву та Філатова.

Але вже в липні 2019 року Кулик призначається на нову посаду, у серпні Генпрокуратура викликає на допит Гонтареву, Філатова й Стеценка (Ложкіна не можна – свій епізод від викупив ще в квітні), а Юрій Віталійович роздає інтерв’ю про неминучість покарання та рівність усіх перед законом.

А, між тим, дивуватись нема чому. Ось що я писав про цього видатного фахівця в галузі права 1 грудня 2018 року, задовго до перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах, поздоровляючи волелюбний український народ з Днем працівників прокуратури:

***

На запитання журналіста кого б я бачив на посаді генерального прокурора після президентських виборів 2019 року, я відповів, що якби за гріхи моїх батьків я був би обраний президентом України, то призначив би генеральним прокурором тільки Юрія Віталійовича – принаймні, на перші півроку.

Будучи найдосвідченішою крисою в команді Порошенка, Луценко вже зараз готується здати свого патрона з потрухами. І можна не сумніватись, що як тільки закриються виборчі дільниці, Юрій Віталійович стрімголов кинеться до переможця президентських перегонів (а ним, скоріш за все, буде Ігор Валерійович Коломойський, точніше – один з його кандидатів) з компроматом на Порошенка та пропозицією порвати Петра Олексійовича як мавпа газету.

І тут треба віддати належне Луценкові: хто-хто, а він достеменно знає, як Порошенко разом з Григоришиним продавав у 2015 році електроенергію в окупований Крим за 15% відкату; як найняв найвідомішого українського шахрая Костю Грішіна (він же ж Грішин, він же ж Гришин, він же ж Семен Семенченко) блокувати непідконтрольні району Донбасу, щоби зупинити належні Ахметову енергетичні та вугільні підприємства й передати їх Курченку; як нагороджував орденами бойовиків ДНР; як через Семочка передав 2 млн. доларів своєму колишньому соратнику Саакашвілі, щоби той добровільно виїхав з України; як разом з Грицаком і Воронченком здавав Росії українських моряків, щоби отримати бодай ефемерний привід для запровадження воєнного стану й скасування президентських виборів.

Та й колектив, здатний впоратись з будь-яким завданням і відправити Порошенка в ізолятор СБУ в Аскольдовому провулку, у Юрія Віталійовича давно напоготові. Генеральний, прости господи, прокурор не даремно відмовляється виконати рішення Дисциплінарно-кваліфікаційної комісії прокурорів і не притягує свого заступника Столярчука до дисциплінарної відповідальності, а, навпаки, виплачує йому щомісяця сотні тисяч гривень як преміальні – напевно, у такий спосіб Луценко заохочує майбутнього керівника групи прокурорів, який повідомлятиме Порошенкові про підозру в державній зраді.

Тому я сподіваюсь, що Юрій Луценко ще проявить себе на посаді генерального прокурора й обов’язково дасть мені інтерв’ю з розповіддю про те, як злочинний режим Порошенка заважав йому боротись з корупцією.

Источник: Фейсбук автора

Напечатать

Владимир Бойко

журналист

«ОЛИГАРХ»

Recent Posts

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним…

1 неделя ago

МФО, картки та споживчі кредити: порівняння та переваги

Багато МФО пропонують гнучкі умови кредитування, дозволяючи позичальникам вибирати суму та термін кредиту в залежності від їх потреб, як це…

2 недель ago

Крадії та наркоторговці під вивіскою «Експрес-Т» , – ЗМІ

Компанія, що займається примусовою евакуацією автомобілів, здійснює послуги таксі та перевезень «Експрес-Т» може бути причетна до доставки наркотичних речовин та…

2 недель ago

Теплові схеми під «кришею» Терехова

Отримавши ще від в.о. мера важілі управління одним з найбільш доходних комунальних підприємств Харькова, Скопенко одразу почав «покращувати його фінансовий…

3 недель ago

Військовий закликав Порошенка-молодшого долучитися до сил ППО, а не ховатися в Лондоні

Замість співати в закордонних нічних клубах російський реп, син народного депутата Петра Порошенка міг би захищати Українське небо, збиваючи "Шахеди"…

1 месяц ago

Фелікс Черток сховався за ребе

Навіщо партнер Вадима Єрмолаєва, якого підозрюють у фінансуванні російських окупантів, «поділився» алкогольним дистриб’ютором «Торговий Дім АВ» з головою Ради Федерації…

2 месяцы ago