Categories: Мнения

Михаил Ткач: “Порошенко не жаль. Не жаль будет и Зеленского”

Порошенка не шкода – шкода суспільство, часу, широких можливостей використаних у вузьких інтересах тоді і зараз.

Чергова каденція чергового президента заходить на те саме одноманітне коло.

– Війна з одним олігархом за «моногамію» у медіа замість системної боротьби з явищем шляхом прізвищ. У Порошенка – Коломойський. Зараз не з одним? Тоді скільки разів за останні місяці ви чули прізвище Пінчук?

– Агонія у пошуках власного телеканалу (напередодні спроби переобратися) людей впевнених у тому що допоможуть не справи, а розмови про справи.

– Порошенко хотів 112 і залучав дружніх бізнесменів для перемовин. Зеленський мацає усі канали що погано лежать. Кажуть, шостий хотів четвертий. Порошенко отримав Тоніс. Зеленський ще шукає конфігурацію. І намитий за половину каденції і мовчазної згоди на прибуток ресурс вже є але угоди нема. Не вірите? Спитайте Мураєва.

– Порошенко і Зеленський більше займаються улюбленою справою замість президентської роботи. Порошенко – бізнесом із перервами на державу. Зеленський – шоу із перервами на державу.

– Комерційний вплив Росії формалізується у прізвищі. У Порошенка – Медведчук. Медведчук Зеленського – Хорошковський. Державної зради поки не чути, але провалена передчасною публічністю кулуарна спроба призначити головним митником країни людину, улюбеним кордоном якої є російський, була. Не дужедякуйте.

– І Порошенко і Зеленський у часи електоральної скрути хайпують на попередниках. Хоча спробі помножити Медведчука на Ківу так само складно не симпатизувати як і зрозуміти чому Медведчук не в СІЗО і навіщо дали добро на втечу Козака.

– Порошенко кращий актор. У Зеленського кращі сценаристи. Хоча і там і тут політика зводиться до технологій замість політики. І в пріоритеті не вирішення питань суспільства – а ілюзія вирішення питань суспільства.

– І По і Зе бояться лише вулиці. Один кричить: держава – це я. Інший: вулиця – це я! І вулиця це він лише томущо держава зараз не він. І хто чий вирок поки не зрозуміло. Хоча обидва наче у змові докладають надто багато зусиль для того щоб вирок був нам, а не їм. Щоб «нам» і «їм» стали взаємовиключними речами.

– І той і інший публічно отримують задоволення від посади хоча непублічно знищують себе емоційно і фізиологічно через невідповідність або неспроможність неначе той герой Ернеста Гемінґвея у «Старий і море» дотягуючи до берега хребет замість рейтинга.

– І Порошенко і Зеленський хочуть як у Європі, але роблять більше як у Росії лише через зручність.

– Порошенко саботував НАЗК, наступник – саботує САП. І той і інший називають себе гідними достойниками і в той самий час не дають призначити тих хто має карати негідників.

– Обидва дуже розумні люди без розумних команд. І з чергою Гогілашвілі в усіх сенсах.

– Обидва думають про десять років, а не про одну каденцію. І від цього перші 5 років прокрастинує вся держава, а десяти може й не бути.

Порошенка не шкода. Не шкода буде і Зеленського. Авжеж якщо він не зробить те що обіцяв і не використає свій шанс. Нещодавно у праймі на шоу в ефірі одного з центральних телеканалів посеред квотних спікерів влади, опзж і голосу побачив три виступи – Донія, Рахманіна, Безсмертного. Кожен за свої сім чи п’ять хвилин у окремих сферах державної політики згенерував більше сенсів ніж Арахамія за сто годин абонементного відвідування спочатку України, а нині 1+1.

Але держава котру п‘ятирічку вперто не потребує сенсів. І просто передає естафетну паличку з одних рук у інші, заходячи на чергове коло. І чим далі тим сильніше враження що усі вони в одній збірній з однією метою під назвою влада. І все відбувається лише задля цієї мети. «По-новому» чи «кінець епохи бідності» – просто синоніми.

Політичний колізей з відверто плюшевими тваринами. Бо мета не вбити, а лише продовжити улюблену традицію натовпу. Ні? Тоді чому не Венедіктова підписала ту підозру, а заступник Симоненко, який рік тому саме підписував «порятунок» Татарова?

Джерело: Фейсбук автора

Напечатать

Михаил Ткач

Журналист

«ОЛИГАРХ»

Recent Posts

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним…

2 дней ago

МФО, картки та споживчі кредити: порівняння та переваги

Багато МФО пропонують гнучкі умови кредитування, дозволяючи позичальникам вибирати суму та термін кредиту в залежності від їх потреб, як це…

4 дней ago

Крадії та наркоторговці під вивіскою «Експрес-Т» , – ЗМІ

Компанія, що займається примусовою евакуацією автомобілів, здійснює послуги таксі та перевезень «Експрес-Т» може бути причетна до доставки наркотичних речовин та…

6 дней ago

Теплові схеми під «кришею» Терехова

Отримавши ще від в.о. мера важілі управління одним з найбільш доходних комунальних підприємств Харькова, Скопенко одразу почав «покращувати його фінансовий…

2 недель ago

Військовий закликав Порошенка-молодшого долучитися до сил ППО, а не ховатися в Лондоні

Замість співати в закордонних нічних клубах російський реп, син народного депутата Петра Порошенка міг би захищати Українське небо, збиваючи "Шахеди"…

1 месяц ago

Фелікс Черток сховався за ребе

Навіщо партнер Вадима Єрмолаєва, якого підозрюють у фінансуванні російських окупантів, «поділився» алкогольним дистриб’ютором «Торговий Дім АВ» з головою Ради Федерації…

2 месяцы ago