Categories: Главные новостиНовости

Ахметов заявил, что его цель – вернуться в украинский Мариуполь

Ринат Ахметов пообещал отстроить металлургические предприятия в Мариуполе и помочь восстановить разрушенный российскими оккупантами город. В комментарии Reuters он подчеркнул, что его главная цель — вернуться в украинский Мариуполь и помочь восстановить его. Об этом “ОЛИГАРХ” узнал из сообщения НВ.

«Моя цель — вернуться в украинский Мариуполь и реализовать наши планы, чтобы мариупольская сталь как и раньше конкурировала на мировых рынках. Я уверен, что в послевоенном восстановлении Украины СКМ как самый большой частный бизнес страны будет играть ключевую роль», — заявил он.

Он также добавил, что находится в ежедневном контакте с руководителями Метинвеста, который управляет заводами Азовсталь и ММК им. Ильича в Мариуполе.

Ахметов верит в то, что украинским военнослужащим удастся отстоять Мариуполь.

«Мариуполь — это мировая трагедия и мировой пример героизма. Для меня Мариуполь был, есть и будет всегда украинским. Я верю, что героизм наших воинов защитит город. Хотя понимаю, как им тяжело», — сообщил Ахметов.

Он также надеется на то, что международные партнеры помогут в восстановлении демократической, независимой и европейской Украины.

«Нам однозначно потребуется беспрецедентная международная программа восстановления — План Маршалла для Украины. Уверен, что после победы нашей страны в этой войне, мы все вместе восстановим свободную, европейскую, демократичную и успешную Украину», — подытожил он.

Напомним, 23 марта Ахметов заявил, что мариупольские меткомбинаты никогда не будут работать под российской оккупацией.

Как сообщалось ранее, Ахметов заявил, что SCM “обязательно подаст иск к РФ с требованием возместить все убытки” от агрессии

Ахметов пообіцяв відновити український Маріуполь

Рінат Ахметов пообіцяв відбудувати металургійні підприємства у Маріуполі та допомогти відновити зруйноване російськими окупантами місто. У коментарі  Reuters він наголосив, що його головна мета — повернутися до українського Маріуполя і допомогти відновити його. Про це “ОЛІГАРХ” дізнався з повідомлення НВ.

«Моя мета — повернутися до українського Маріуполя та реалізувати наші плани, щоб маріупольська сталь, як і раніше, конкурувала на світових ринках. Я впевнений, що у повоєнному відновленні України СКМ як найбільший приватний бізнес країни відіграватиме ключову роль», — заявив він.

Він також додав, що перебуває у щоденному контакті з керівниками Метінвесту, який керує заводами Азовсталь та ММК ім. Ілліча у Маріуполі.

Ахметов вірить у те, що українським військовослужбовцям вдасться відстояти Маріуполь.

«Маріуполь — це світова трагедія та світовий приклад героїзму. Для мене Маріуполь був, є і завжди буде українським. Я вірю, що героїзм наших воїнів захистить місто. Хоча розумію, як їм тяжко», — повідомив Ахметов.

Він також сподівається, що міжнародні партнери допоможуть у відновленні демократичної, незалежної та європейської України.

«Нам однозначно буде потрібна безпрецедентна міжнародна програма відновлення — План Маршалла для України. Упевнений, що після перемоги нашої країни у цій війні ми всі разом відновимо вільну, європейську, демократичну та успішну Україну», — підсумував він.

23 березня Ахметов заявив, що маріупольські меткомбінати ніколи не працюватимуть під російською окупацією.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Recent Posts

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним…

2 недель ago

МФО, картки та споживчі кредити: порівняння та переваги

Багато МФО пропонують гнучкі умови кредитування, дозволяючи позичальникам вибирати суму та термін кредиту в залежності від їх потреб, як це…

2 недель ago

Крадії та наркоторговці під вивіскою «Експрес-Т» , – ЗМІ

Компанія, що займається примусовою евакуацією автомобілів, здійснює послуги таксі та перевезень «Експрес-Т» може бути причетна до доставки наркотичних речовин та…

2 недель ago

Теплові схеми під «кришею» Терехова

Отримавши ще від в.о. мера важілі управління одним з найбільш доходних комунальних підприємств Харькова, Скопенко одразу почав «покращувати його фінансовий…

3 недель ago

Військовий закликав Порошенка-молодшого долучитися до сил ППО, а не ховатися в Лондоні

Замість співати в закордонних нічних клубах російський реп, син народного депутата Петра Порошенка міг би захищати Українське небо, збиваючи "Шахеди"…

1 месяц ago

Фелікс Черток сховався за ребе

Навіщо партнер Вадима Єрмолаєва, якого підозрюють у фінансуванні російських окупантів, «поділився» алкогольним дистриб’ютором «Торговий Дім АВ» з головою Ради Федерації…

2 месяцы ago