Categories: Новости

Депутаты-миллионеры Левочкины до сих пор не вернулись в Украину и молчат о войне

Народні депутати України Сергій та Юлія Льовочкіни, обрані від ОПЗЖ до Верховної Ради, покинули Україну до початку повномасштабного вторгнення російських військ і відтоді не повертались. Юлія Льовочкіна, ймовірно мешкає на своїй віллі у Франції, місцеперебування Сергія Льовочкіна досі невідоме.

Одні з найбагатших українських політиків, які зберігали суттєвий вплив на державне управління фактично за будь-якої влади, повністю зникли з інформаційного простору і досі не виступили з публічними заявами щодо російської агресії. Про це “ОЛІГАРХ” дізнався з матеріалу «Схем» (Радіо Свобода) підготовленому у партнерстві з французькою щоденною регіональною газетою Nice-Matin. Журналісти відвідали віллу Льовочкіних на Лазуровому узбережжі у Франції.

Відповідно до інформації, яку отримали журналісти «Схем» від джерел у прикордонній службі, народний депутат України Сергій Льовочкін не повертався в Україну, відколи вилетів 10 лютого 2022 року у Венецію (Італія).

Його сестра, депутатка Юлія Льовочкіна також не поверталася в Україну, відколи 26 січня 2022 року вилетіла в Ніццу (Франція) разом із чоловіком, керівником «Київгазу» Андрієм Вінграновським.

За допомогою джерел у правоохоронних органах «Схеми» встановили, що з того часу український мобільний номер Юлії Льовочкіної зареєстрований у роумінгу в Франції.

«Схеми» попросили французьких колег-журналістів, а також представників української громади навідатися до вілли Льовочкіних поблизу Ніцци. Вілла розташована у Сен-Жан-Кап-Ферра на Лазуровому узбережжі, та зареєстрована на датську компанію Glorietta Investments I APS. Юлія Льовочкіна у своїй декларації вказала, що є бенефіціарною власницею цієї компанії і разом із Сергієм Льовочкіним та членами родини користується французькою нерухомістю своєї датської фірми.

Прилеглі до маєтку Льовочкіних вулиці заповнені автівками з українськими номерними знаками.

Серед них немає автомобілів, записаних прямо на Сергія або Юлію Льовочкіних. Але вдалося зафіксувати мікроавтобус Volkswagwen. Він, за даними джерел «Схем» у поліції, належить Олегу Миколайовичу Титаренку. Він – давній соратник та менеджер бізнес-структур Льовочкіних, їхній партнер. Наприклад, очолював банк Льовочкіних «Кліринговий дім».

«Чому депутати ігнорують засідання парламенту, як допомагають своїм виборцям переживати труднощі воєнного часу? І взагалі як оцінюють дії Володимира Путіна в Україні? Чому Сергій Льовочкін – багаторічний політичний важковаговик – протягом цього часу досі не виступив із заявою, у якій би доніс свою позицію стосовно війни у країні, в якій збагатився? З 24 лютого суспільство не почуло ні заяв, ні окреслених позицій одних з найбільш заможних українських політиків стосовно війни Росії проти України», – йдеться в матеріалі.

Юлія Льовочкіна не відповіла на дзвінки журналістів , прочитала повідомлення у месенджері, але проігнорувала їх.

Журналісти намагалися поставити Сергію Льовочкіну запитання про його місцеперебування, про те, чи збирається він повертатися у Україну, як оцінює дії Володимира Путіна та повномасштабне вторгнення російської армії. Він проігнорував усі дзвінки та повідомлення від Радіо Свобода, з якими журналісти звертались до нього протягом місяця.

Ще за 10 днів до початку повномасштабного вторгнення російських військ секретар Ради нацбезпеки у оборони України Олексій Данілов заявив про те, що спостерігається певний «відтік» народних депутатів з країни. Станом на 14 лютого 23 народні обранці перебували закордоном, видання «Українська правда» повідомило, що більшість депутатів-втікачів – із «Опозиційної платформи «За життя».

Президент України Володимир Зеленський під час засідання Верховної Ради 3 травня назвав дві обставини, які можуть бути поважними причинами для відсутності народних депутатів на робочому місці під час війни: це робота в регіонах чи за кордоном заради інтересів України бо смерть.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Recent Posts

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним…

1 неделя ago

МФО, картки та споживчі кредити: порівняння та переваги

Багато МФО пропонують гнучкі умови кредитування, дозволяючи позичальникам вибирати суму та термін кредиту в залежності від їх потреб, як це…

2 недель ago

Крадії та наркоторговці під вивіскою «Експрес-Т» , – ЗМІ

Компанія, що займається примусовою евакуацією автомобілів, здійснює послуги таксі та перевезень «Експрес-Т» може бути причетна до доставки наркотичних речовин та…

2 недель ago

Теплові схеми під «кришею» Терехова

Отримавши ще від в.о. мера важілі управління одним з найбільш доходних комунальних підприємств Харькова, Скопенко одразу почав «покращувати його фінансовий…

3 недель ago

Військовий закликав Порошенка-молодшого долучитися до сил ППО, а не ховатися в Лондоні

Замість співати в закордонних нічних клубах російський реп, син народного депутата Петра Порошенка міг би захищати Українське небо, збиваючи "Шахеди"…

1 месяц ago

Фелікс Черток сховався за ребе

Навіщо партнер Вадима Єрмолаєва, якого підозрюють у фінансуванні російських окупантів, «поділився» алкогольним дистриб’ютором «Торговий Дім АВ» з головою Ради Федерації…

2 месяцы ago