Categories: Новости

Небезпечні гастролі: Нардепа Миколу Тищенка виключили з партії “Слуга Народу” після поїздки до Таїланду

Народного депутата Миколу Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції “Слуга народу” та виключили з партії після його поїздки до Таїланду у четвер, 26 січня.

Народного депутата від «Слуги народу» Миколу Тищенка виключили з партії, повідомила  пресслужба партії 26 січня. «Керуючись положеннями п.9.1.22 статті 9 Статуту Партії «Слуга народу», голова партії Олена Шуляк ухвалила рішення про виключення народного депутата Миколи Тищенка з партії», – йдеться в заяві політичної сили.

Речниця фракції «Слуга народу» Юлія Палійчук повідомила, що Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції.

26 січня посольство України анонсувало поїздку Тищенка до Таїланду, де на 27 січня у нього нібито заплановано зустріч «для обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади». Це обурило користувачів соцмереж, журналістів, громадських діячів.

Глава Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Тищенка він за кордон не відправляв і розпорядження на відрядження до Таїланду не підписував.

Сам Микола Тищенко, який під час війни поїхав до Таїланду і за це був виключений із партії “Слуга народу”, засипав сповненими обурення повідомленнями фракційний чат, пише “Українська правда”. Тищенко пішов у чат фракції з’ясовувати стосунки. Атлетичний нардеп підписаний там як “Тренер” і спілкується виключно російською.

У переписці Тищенко апелює до того, що керівництво фракції було в курсі його поїздки і було не проти. Крім того, він поїхав “титанічно” працювати і ні на яке море ходити не збирався.

Пряма мова Тищенка в чаті (орфографію збережено): “Какое море??!! Я тут сам без семьи!!! Проездом на пару дней, это пиз…ц знаете… Я провел и провожу титаническую работу. Был уже в разных странах. В Тае вообще нет посла … люди обратились я не отказал… Давид Арахамия ты же в курсе всех моих передвижений, я ничего не скрываю работаю в рамках группы дружбы Вьетнам и с послами ездим по азиатскому региону. Встретился с представителями коралевской семьи. Вы же сами поставили задачу для всех депов пахать 24/7… Все всеми подписано, поехал за свой счет. Провел столько переговоров … народ вы чё?”

Депутат Микола Тищенко виїхав із України у вівторок, 24 січня, повідомив журналіст Радіо Свободи Максим Савчук із посиланням на власні дані. У Facebook журналіст пише, що Тищенко перетнув кордон із Польщею ще позавчора. За його інформацією, рейсом Мюнхен-Бангкок нардеп прилетів до Таїланду.

«Анонс зустрічі з’явився за добу до її проведення. Чи розраховував Тищенко в принципі, що хтось прийде до нього на зустріч?» — пише журналіст.

Нагадаємо, 23 січня президент Володимир Зеленський заявив, що Рада нацбезпеки і оборони ухвалила «принципове рішення» щодо виїзду за кордон держслужбовців, правоохоронців і народних депутатів. За його словами, рішення стосується всіх посадовців центральної влади та всіх рівнів місцевої влади, «всіх, хто має працювати на державу і в державі».

У фракції «Слуга народу» проводять опитування щодо виключення народного депутата Миколи Тищенка із фракції, повідомив голова фракції Давид Арахамія, повідомляє “Радіо Свобода”. «Зараз проходить онлайн опитування по фракції щодо виключення його з фракції «Слуга народу», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

«Він формально нічого не порушив, але є моральна частина суспільного договору – під час війни всі депутати мають перебувати в Україні, окрім випадків виконання міжнародної місії… Він самостійно домовився з посольством і вирішив робити таку зустріч, хоча приїхав в країну з іншою ціллю. Враховуючи те, що це набуло великого суспільного резонансу, бо це важко пояснити людям, які не можуть виїхати, а він поїхав. Вирішили, що така поведінка є неприйнятною…», – пояснив Арахамія.

“Слуга народу” не може зібрати потрібну кількість голосів для виключення з фракції нардепа Миколи Тищенка, який оскандалився своєю поїздкою до Таїланду під час війни, повідомив співрозмовник “Української правди” у фракції “Слуга народу”

Пряма мова: “Голосів нема за виключення з фракції СН”.

За даними джерела, у фракції не виходить зібрати голоси навіть для зняття Тищенка з посади заступника голови комітету Ради з питань транспорту та інфраструктури.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Recent Posts

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним…

3 дней ago

МФО, картки та споживчі кредити: порівняння та переваги

Багато МФО пропонують гнучкі умови кредитування, дозволяючи позичальникам вибирати суму та термін кредиту в залежності від їх потреб, як це…

6 дней ago

Крадії та наркоторговці під вивіскою «Експрес-Т» , – ЗМІ

Компанія, що займається примусовою евакуацією автомобілів, здійснює послуги таксі та перевезень «Експрес-Т» може бути причетна до доставки наркотичних речовин та…

1 неделя ago

Теплові схеми під «кришею» Терехова

Отримавши ще від в.о. мера важілі управління одним з найбільш доходних комунальних підприємств Харькова, Скопенко одразу почав «покращувати його фінансовий…

2 недель ago

Військовий закликав Порошенка-молодшого долучитися до сил ППО, а не ховатися в Лондоні

Замість співати в закордонних нічних клубах російський реп, син народного депутата Петра Порошенка міг би захищати Українське небо, збиваючи "Шахеди"…

1 месяц ago

Фелікс Черток сховався за ребе

Навіщо партнер Вадима Єрмолаєва, якого підозрюють у фінансуванні російських окупантів, «поділився» алкогольним дистриб’ютором «Торговий Дім АВ» з головою Ради Федерації…

2 месяцы ago